VIA HELINÄ RAUTAVAARA

UUSIA ULOTTUVUUKSIA MAAILMAAN
NEW VIEWS TO THE WORLD

Kuva: Vargha Bahagir

AFRICAN FASHION FESTIVAL HELSINKI

Loppiaisena 2018 järjestettiin ensimmäinen afrikkalaisen muodin festivaali Suomessa, African Fashion Festival Helsinki.

Festivaalin moottorina toimi Samia Mohamud, jonka haaveissa tapahtuma oli elänyt kolmen vuoden ajan. Somalialaistaustainen Mohamud ihastui äidiltään saamiinsa kenialaisiin koruihin, jotka inspiroivat häntä etsimään afrikkalaisia koruja Suomesta. Niitä ei löytynyt, mutta innostuksesta syntyi upea tapahtuma, sekä tuore yhdistys African Fashion Week Helsinki ry, jonka tavoitteena on tehdä afrikkalaista muotia ja vaateteollisuutta tunnetummaksi Suomessa.

Loppuunmyyty tapahtuma toteutui Helsingissä kulttuuriareena Gloriassa. Samaan aikaan LUX Helsingin ohjelmistoon kuuluva Flowers of Life -areena toi paikkaan oman värimaailmansa. Kuva: Vargha Bahagir

Mohamudin pyrkimys on tehdä afrikkalaista muotia ja vaateteollisuutta tunnetummaksi Suomessa. Kysymys ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan oleellista on omaehtoisen liiketoiminnan esiintuominen. Pitkään haaveena ollut tapahtuma toteutui lopulta joukkorahoituskampanjan ja väsymättömän vapaaehtoistyön ansiosta.

Festivaalilla välittyi yhteisen tekemisen ilo, ja yleisön lisäksi myös järjestäjät silminnähden nauttivat tapahtumasta. Loppuunmyydyn illan juonsivat Diana Mansaray ja Ehi Enakimio. Illan aikana catwalkilla nähtiin mallien ja suunnittelijoiden lisäksi myös musiikkiesityksiä, tanssia, yritys- yhteistyöhankkeita, ja illan lopuksi yleisö nousi penkistä tanssimaan James Nikanderin (Musta Barbaari), Ike Ikegwuonun, Seksikkään Suklaan ja Prinssi Jusufin johdatuksella.

Mukana olivat mallistoineen muotisuunnittelijat Liz Ndegwa (Kenia-Suomi), Benedicta Omokaro (Nigeria-Suomi), Dennis Owuzu (Ghana) ja Rasaq Adepoju Seyi (Nigeria).

AFFH MALLISTOT 2018

Kuva: Vargha Bahagir.

Benedicta Omokaron (Nigeria-Suomi) Bold and Fun -mallistosta. Omokaron mallisto syntyi turhautumisesta massatuotettuihin, kalliisiin ja muodollisiin vaatteisiin. Mallisto on suunniteltu ”naiselle joka ei pelkää erottua joukosta”, ja se on saanut inspiraationsa sekä Afrikasta että Suomesta. Vaatteet tehdään kokonaan Suomessa.

Kuva: Vargha Bahagir. Mallistojen välillä lavan valtasi myös tanssiryhmä

African Fashion Week Helsinki yhdistyksen taustalla on monipuolinen ryhmä taiteilijoita, suunnittelijoita, tuottajia, ajattelijoita, strategeja ja visionäärejä, jotka uskovat, että tyyli ja sitoutuminen maailman parantamiseen eivät ole mitenkään toisensa poissulkevia.

Toimittaja Samia Mohamud on African Fashion Festival Helsingin pääsuunnittelija ja ideoitsija. Tapahtuma- ja kampanjakoordinaattorina toimii Katja Marco. African muoti-ilmiöhin erikoistunut Olivia Amupala toimii tapahtuman tuottajana. Sisällöntuottajana toimii tanssija ja koreografi Ima Iduozee.(ks. https://african-fashion-festival-helsinki.webnode.fi/tietoa-meista/)

 

SHARE THIS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on tumblr

Tähän tulee kirjottajan tiedot (copy paste vasemmalle text editoriin)

LUKEMISTA

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Helinä Rautavaaran museo on Espoossa sijaitseva etnografinen museo. Lisätietoa museon sivuilla: www.helinamuseo.fi

VIA Helinä Rautavaara on Helinä Rautavaaran museon moniääninen museoverkkosivu, joka avaa uusia näkökulmia museon aineistoihin, ja toimii keskustelun herättäjänä.

VIA esittelee ajankohtaisia kulttuureihin ja niiden muutokseen liittyviä aiheita sekä kertoo ihmisistä liikkeessä globaalissa maailmassa.